Prekių katalogas

Vakuumatorius - nepamainomas išsaugant skonius ir šviežumą

  • Vakuumavimas maisto pramonėje yra plačiai naudojamas. Tokį pat efektyvų produktų išsaugojimo būdą galite pasitelkti ir namuose, naudodamiesi buitiniu vakuumatoriumi.

    Maistas – tai vienas iš kritinių faktorių, kurie daro įtaką mūsų sveikatai. Valgomų produktų maistinę vertę bei skonį lemia jų šviežumas. Todėl valgydami nebešviežią maistą nei mėgaujamės skoniu, nei gauname daug naudos. Deja, bet gana dažnai, nesuspėję laiku sunaudoti daržovių, mėsos ar kitų maisto produktų, be gailesčio išmetame juos, taip bereikalingai didindami poveikį aplinkai, daromą masinės gyvulių auginimo ir maisto pramonės.

    Problemos sprendimas - vakuumavimas

    Vakuumavimo procesas, siekiant išsaugoti produktų šviežumą ir pailginti jų galiojimo laiką, maisto pramonėje plačiai naudojamas sprendimas. Tokį pat efektyvų produktų išsaugojimo būdą galite pasitelkti ir namuose, naudodamiesi buitiniu vakuumatoriumi.

    Rinkoje atrasite įvairiausių vakuumavimo prietaisų: nuo galingų profesionalių įrenginių, iki nedidelių kasdienių virtuvės pagalbininkų. Electrolux kuria optimalius sprendimus įvairiems poreikiams, todėl šalia profesionalaus lygio įmontuojamo vakuumatoriaus, atliekančio platų spektrą funkcijų, pasiūlė naujovę - lengvą kasdienį vakuumavimo įrenginį CREATE.

    Electrolux vakuumatorius  - būtinas modernioje virtuvėje

    CREATE vakuumatorius išsiskiria lengvumu ir kompaktiškumu – jis kone dvigubai siauresnis už daugelį rinkoje siūlomų buitinių vakuumavimo prietaisų, todėl lengvai tilps ir lentynėlėje, ir neužims daug vietos stalčiuje. Vakuumavimo įrenginio pajėgumas – 4 litrai per minutę, ko visiškai užtenka buitinėms reikmėms. Kaip ir dera Electrolux, švediškas dizainas atrodo minimalistiškai ir elegantiškai. Sukurtas galvojant apie aplinkinių komfortą, įrenginys veikia itin tyliai (tik 64 dB). Tai prilygsta vidutinio garsumo kalbai.

    Įsigydami Electrolux įrenginį galite būti tikri, kad prireikus turėsite galimybę užsakyti pakaitinę vakuumavimo tarpinę ar kitą detalę ir Jūsų prietaisas tarnaus ilgiau.

    Konsultuodamiesi su kulinarijos studijos RŪPI šefu Gian Luca Demarco, parengėme patarimus, kaip buityje pravers CREATE vakuumatorius.

    Maisto produktai ilgiau išliks švieži

      Daržovės supakuotos Electrolux vakuumatoriumi
    • Ruošiniai patiekalų gamybai. Iš anksto pasiruoškite ingredientus vėlesniam naudojimui. Pavyzdžiui, jei savaitgalį pasiruošite ingredientų ruošinius savaitės vakarienėms, nuluptos ar net supjaustytos morkos, svogūnai, bulvės užvakuumuotos šaldytuve išsilaikys šviežutėlės iki savaitės vidurio. Tačiau turėtumėte įsidėmėti, jog į vieną vakuumavimo maišelį geriau nedėti skirtingų daržovių, nes vakuume skoniai labai greitai susimaišo. Brokolius, žiedinius kopūstus, Briuselio kopūstus prieš vakuumuodami nublanširuokite, kad vakuumuoti jie nesugestų.
    • Išpakuotų produktų apsaugojimas. Jei nesuspėjate greitai sunaudoti iš originalios pakuotės išimtų šviežių maisto produktų, pavyzdžiui, mėsos gaminių, sūrio, deserto, atskirkite ir dalį jų užvakuumuokite. Taip įpakuotas maistas šaldytuve šviežias išliks 2-3 kartus ilgiau, nei laikomas be pakuotės. Atkreipkite dėmesį, kad vakuumuoti reikėtų suskubti kuo greičiau. Venkite vakuumuoti jau pastovėjusius, nebešviežius produktus.
    • Ilgiau skanūs pietų likučiai. Jei po pietų lieka maisto, pavyzdžiui, mėsos ar keptų daržovių, vakuumavus patiekalas išliks šviežias ir puikaus skonio dar keletą dienų. Svarbu žinoti, kad vakuumuojant su buitiniu vakuumatoriumi, į maišelį negalima pilti patiekalo sulčių ar padažo. Įtraukęs skysčio prietaisas gali sugesti.
    • Ilgai išliekantys kvapnūs produktai. Šviežia kava, prieskoniai ar kiti birūs produktai užvakuumuoti ilgai išliks kvapnūs. Prieš vakuumuodami specialiame maišelyje, birius produktus būtinai supilkite į paprastą maišelį, kad vakuumavimo metu įrenginys neįtrauktų smulkių dalelių.

    Šaldyti produktai geriau išsaugos skonį ir formą

      Moliūgai supakuoti Electrolux vakuumatoriumi
    • Paruoštas naudoti moliūgas. Supjaustykite moliūgą, pridėkite prieskonių ir šlakelį aliejaus, vakuumuokite ir apkepkite orkaitėje garuose. Atvėsintą dėkite tiesiai į šaldiklį.
    • Formą išsaugojantys grybai. Grybavimo sezono metu surinktus šviežius, tvirtus grybus, nuvalytus ir supjaustytus, vakuumuokite bei užšaldykite vėlesniam naudojimui. Jeigu grybus prieš naudojant patiekalams būtina apvirti, vakuumuokite juos jau apvirtus.
    • Kvapnios prieskoninės žolelės. Jei vakuumuotus šaldysite bazilikus, krapus, petražoles ar svogūnus, jie išsilaikys aromatingesni.
    • Minkšta ir skani duona. Šviežią duoną, kurios nespėjate suvalgyti greitai, galite supjaustyti mažesnėmis dalimis ir vakuumavus įdėti į šaldytuvą ar šaldiklį. Atšildžius tokia duona bus minkšta ir šviežia.

    Gaminami vakuume patiekalai greičiau marinuosis ir bus sodresnio skonio

      Krevetės paruoštos Electrolux vakuumatoriumi
    • Prieskoniais pakvipę patiekalai. Vakuumas ypač paspartina marinavimosi procesą. Druska, pipirai ar kiti prieskoniai vakuume patiekalams labai greitai suteikia žymiai ryškesnį skonį. Tad jeigu prieš gamindami užvakuumuosite mėsą su pipirais ir rozmarino šakele, patiekalas greitai įgaus ryškų rozmarino aromatą. Tokiu būdu galite eksperimentuoti su įvairiais aromatais - mėtomis, petražolėmis, kavos pupelėmis ar kitais.
    • Šviežiai raugti agurkėliai per kelias valandas. Vakuumuodami galite per pusdienį pasigaminti lengvai raugintų šviežių agurkų. Supjaustykite agurką, pabarstykite druska, pridėkite česnako, žolelių ir užvakumuokite be jokio skysčio. Po pusdienio jau galėsite mėgautis šviežiai raugintų agurkėlių garnyru.
    • Lėtai gaminti gurmaniški patiekalai su SousVide. Jei turite garinę orkaitę, vakuumavimo aparatas taps tiesiog nepamainomu pagalbininku Jūsų virtuvės eksperimentams. Galėsite mėgautis profesionalioje virtuvėje plačiai naudojamu SousVide lėtu maisto paruošimo būdu vakuume. Vakuumo pakuotėje, ilgai žemoje temperatūroje garuose verdama mėsa ar žuvis gaminasi savo sultyse, išlaiko ryškų skonį ir minkštumą, o daržovės – maistines medžiagas ir traškumą. Taip apdorotą mėsą galima pasiruošti iš anksto, o vėliau išėmus iš vakuumo tiesiog greitai apkepti.

    Kartu su vakuumatoriumi išsirinkite ir specialius vakuumavimo maišelius. Electrolux siūlomi maišeliai yra BPA neturinčios daugiasluoksnės konstrukcijos, pagaminti iš netoksiškų, maistui saugių medžiagų, be klijų. Parduodami pakuotėse po 50 vnt. (20 x 30 cm dydžio) arba ritinėliais (28 cm x 6 m). Tinkami naudoti temperatūroje nuo -30°C iki 110°C.

    Renkantis įrenginį, kilus abejonėms, kviečiame užsukti konsultacijai į specializuotą AEG bei Electrolux technikos centrą BTN Vilniuje.

  • Prenumeruokite naujienlaiškį

    Informacija